Elvis in Concert

När: Lördag 11/11
Var: Kulturcentrum - Teatern
Tid: 18.00
Pris: 245 kr
Biljetter köpes i receptionen på Kulturcentrum 026-279700 alt via Webbiljett

Nu erbjuder köket en Elvisburgare med tillbehör för 169kr innan konserten kör igång kl 18.00. Boka bord till kvällen innan den 8/11, Serveringen är öppen mellan 16.30-18.00.

Musikhistoriens kanske största framgångsaga fick ett tragiskt slut på ett badrumsgolv i Memphis för 40 år sedan. Elvis Presley behåller dock greppet om sin publik och musiken lever vidare. Sandvikens Symfoniorkester under ledning av Ulf Wadenbrant tillsammans med Elvis Henrik Åberg hyllar Elvis i denna konsert  Missa inte denna musikaliska upplevelse i en helt ny produktion tillsammans med Sandvikens Symfoniorkester och våra vänner.

Henrik Åberg
Henrik Åberg blev känd för den stora publiken över en natt när han 1995 vann finalen av TV4s program Sikta Mot Stjärnorna där han framförde Elvis Presley´s låt ”Blue Hawaii”. I europafinalen av Sikta Mot Stjärnorna som sändes från Amsterdam 1996 framförde han Elvis låten ”Love Me Tender”.

1996 medverkade Henrik Åberg i Melodifestivalen med en låt skriven av
Lasse Berghagen och Lasse Holm, "Du är alltid en del utav mig" som blev en hit och långliggare på Svensktoppen i 38 veckor! Albumet "Du Är Alltid En Del Utav Mej" sålde guld samma år och innehöll ytterligare en hit på Svensktoppen, ”Bara En Clown”.


Henrik Åberg turnérar regelbundet och har medverkat i en rad olika radio- och TV-program både i Sverige och utomlands genom åren. Dessutom ingår han i olika artist konstellationer.

Ulf Wadenbrandt
Ulf Wadenbrandt har etablerat sig som en respekterad och eftertraktade dirigent - förmedlar extraordinärt ljud i samarbetet med många av Sveriges ledande symfoniorkestrar samt ledande artister. Som en professionell dirigent är Ulf Wadenbrandt mest känd för sina symfoniska pop- och rockkonserter och har också gjort flera poster med crossover-musik, främst klassisk, pop och rock.

År 2009 tilldelades han Charlie Norman-priset för sin fantasifulla kombination av musikaliska stilar för att ge nya former av uttryck och njutning. Han har också fått priset av kreativitet från staden Trollhättan i Sverige 2012, samt kulturpriset från Vänersborgs stad 2015.
Ulf har regisserat många av Sveriges mest framstående artister, många av dem också internationellt kända, som Robert Wells, E-typ, Agnes Carlson, Loreen och Peter Jöback.Internationella konstnärer som Susan Boyle och Elena Paparitzou har också spelat med Ulf.

Med vana att flytta framgångsrikt mellan musikaliska genrer på scen och på rekord med kreativt samarbete och musikalisk djärv, ställer Ulf nya standarder för vad en symfonisk orkester kan göra.